21 Haziran 2011 Salı

'All About The Models'

Artık salı günleri benim için geleneksel bir hal almaya başladı.'All About The Models' günüm çünkü.Modelleri falan tanıtıyorum hani ? evet işte o gün ve bugünkü modelim ise 'Coco Rocha' ! Favori modellerimden bir tanesidir bu güzel model.Aslında çokta güzel değil ? ama onda insanı kendine çeken birşey var.Gözleri mi ? desem,minik burnu mu ? desem,yoksa böyle küçücük büzülmüş ağzı mı ? desem.Ama asıl sır bence hepsinin kombinasyonunda.Evet arkadaşlar Coco Rocha 10Eylül 1988 Ontorio,Toronto doğumlu Kanadalı bir model.Ama çok genç yaşlarda Richmond,British Columbia'ya taşındı.Annesi Junita hostes,Babası Trevor ise bilet satış görevlisiymiş.


Lynsey ve Greg isimli biri erkek biri kız kardeşi var.İrlanda,Rusya ve Galler kanı taşıyor.Coco dünyada mankenler arasında hızlı yayılan 'Anorexia' yani yeme bozukluğu hastalığına karşı çıkan bir kaç modelden bir tanesi.Ama aynı zamanda Singapur'a yaptığı bir gezi sırasında yemeklere bağımlı kaldı.10 kilo aldı ve podyumlara geri döndüğünde herkes şoka uğradı.Coco bir ropörtaj sırasında asla unutamayacağını söylediği birşeyi açıkladı.Tasarımcılardan bir tanesi 'Bu yılın yeni modası Anorexic modeller ! Sana anorexic ol demiyorum ama en azından öyle gözük' dedi.


Coco'nun kariyer başlangıcı ise şöyle başladı.2002'de Charles Stuart bir 'İrlanda dansı' yarışmasında Coco'nun yanına gidip ona modellik yapmayı düşünüp düşünmediğini sordu.Ama Coco'nun cevabı ise daha önce modelliği hiç düşünmedim oldu ve modelliğe başladığında ise modellik hakkında hiç bir bilgisi yoktu.Coco 2004'de SUPREME Agency ile sözleşme imzaladı.2 yıl sonra Coco fotoğrafçı Steven Meisel ile tanıştı ve yakın zaman içinde de Gemma Ward ve Amanda Moore ile 'Editorial' bir çekimde yer aldı.Ama Coco'nun kariyerinin patladığı nokta 2006'da Vogue İtalia'nın kapağında yer almasıyla gerçekleşti.İki hafta sonra ise New York Fashion Week'te Anna Sui ve Marc Jacobs defilesinde yer aldı.


Anna Sui defilesi'nin backstage'inde Naomi Cambell ile tanıştı ve Naomi herkesin içinde Coco'nun elini tutup 'İşte benim yeni Süpermodelim' dedi.New York Moda haftasından sonra Paris moda haftasında yer alması istendi.Stella McCartney,Christian Lacroix,Emanuel Ungaro gibi baş tasarımcıların defilelerinde yürüdü.Ama asıl ilgi çeken olay ise 'Jean Paul Guilter' defilesinde Coco'nun irlanda dansı yaparak podyuma çıkmış olmasıydı.American Vogue bu gösteriyi 'Coco Moment' olarak yayınladı.2007 yılında American Vogue Coco'nun Jessica Stam,Raquel Zimmermann,Agyness Deyn,Hilary Rhoda,Lily Donaldson,Caroline Trentini,Sasha Pivovarova ile kapakta yer almasını istedi.Bundan sonra Coco Harper's Bazaar,Numero,French,W gibi dergilere kapak oldu.Coco ilk çıkışından sonra Balenciaga,Chanel,D&G,Dior,Lanvin gibi tasarımcıların defilelerine çıkmıştır.Vogue Paris Coco'yu en başarılı 30 top modelden biri olarak göstermiştir.2010 yılında ise James Conran ile evlenmiştir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder